Fallskydd


Fallskydd för säkrare byggarbetsplatser 


En säker arbetsmiljö är alltid högsta prioritet för oss. Därför kan vi erbjuda ett brett utbud skydd- och säkerhetsprodukter för arbete på höga höjder. Alltid produkter och tjänster av högsta klass och med högsta möjliga skyddsnivå.

Är du i behov av fallskydd till din byggnadsställning?  Välkommen att kontakta oss redan idag så hjälper vi dig att skapa en trygg och säker arbetsmiljö. 

Kontakta oss

Kvalitativa fallskyddsprodukter

I vårt utbud av högkvalitativt fallskydd ingår en rad produkter som kantskyddslösningar, kollektivt fallskydd och greppvänliga underlag. Med vår hjälp kan du skydda allmänheten och dina medarbetare från fallande material, du kan skydda personalen från fall – kort sagt kan du garantera säkerheten på arbetsplatsen. Vi levererar fallskydd specifikt efter behov och projekt. 

Exempel på byggnads- och anläggningsarbeten där det kan finns risk att falla till lägre nivå:

  • Takarbete
  • Fasadarbete
  • Arbete på stege
  • Vid håligheter eller öppningar i till exempel bjälklag
  • Montering av prefabelement

Vi rekommenderar gemensamma fallskyddsanordningar i första hand. Det är skyddsanordningar som skyddar flera personer mot fallrisk. Om dessa lösningar inte är möjliga bör man använda personligt fallskydd.

Vgroup byggnadsställningar
Vgroup byggnadsställningar

Fallskydd – så här hjälper vi dig

  • Planering. Dags för ett bygge? Vi hjälper dig att analysera fallskyddsbehovet redan tidigt i projektet. Denna analys kommer sedan att göra resten av arbetet betydligt enklare.
  • Lösningar. Vi ger dig ett komplett förslag på lösningar för ditt fallskydd. Alla komponenter är framtagna efter vad som passar bäst för ditt projekt. 
  • Logistik. Vi kan även ta hand om transporten så att dina produkter inom fallskydd levereras och returneras i bestämd tid.
  • Montage. Med våra erfarna medarbetares hjälp utförs montaget snabbt, effektivt och säkert utan att övrig verksamhet behöver bromsas.
  • Kontroll. Våra noggranna säkerhetskontroller ger dig tydlig dokumentation och stor säkerhet under hela byggprojektet.

Välkommen att kontakta oss redan idag för mer information och rådgivning.

Kontakta oss

Kollektivt fallskydd som vi kan erbjuda


Skyddsräcken

Vi kan installera hållfasta och tillräckligt höga räcken som hindrar fall över, genom och under räcket.  Finns lösa föremål som kan falla genom skydds­räcket så behövs inklädda eller helt täta räcken.

Fallskyddsnät

Fallskyddsnät för personskydd kan vara en lämplig metod vid vissa sorters arbeten med fallrisker, som exempelvis hallbyggnationer. Innan man väljer att använda ett skyddsnät måste man noggrant undersöka att förhållandena lämpar sig för nät genom att kontrollera de yttre förutsättningarna.

Dessa fallskydd går självklart att kombinera med våra olika ställningar och arbetsplattformar som alltid är konstruerade och monterade med säkerheten i fokus.

Skyddstäckning

Skyddstäckningar täcker öppningar som det finns risk att trampa eller falla ner i. Den ska alltid vara hållbar, stabil och ligga på plats och vara tydligt utmärkt så att den inte kan miss­uppfattas. Den ska kunna bära upp de laster som den kan komma att utsättas för.

Personligt fallskydd

Exempel där man använder personliga fallskyddssystem är vid arbete på branta tak och balkkonstruktioner, montering av byggnadsställningar och inspektion av stål- och betongkonstruktioner. Vi erbjuder personliga fallskyddssystem som består av följande komponenter: En lämplig förankringsanordning, en helsele och ett kopplingssystem med falldämpande funktion.

Hör av dig för en kostnadsfri offert
Kontakta oss