Ställningar Stockholm


Ställningar Stockholm – VGROUP Ställning & Väderskydd AB


Är det dags för ett större byggprojekt? Du kanske ska måla fasaden och behöver en mindre byggnadsställning? Slarva inte med säkerheten – anlita oss för att installera ställningar i Stockholm. En byggnadsställning ger dig ett stabilt underlag att arbeta på oavsett arbetshöjd. Den underlättar arbetet och skapar en säker och trygg arbetsmiljö. 

Kontakta oss

Det mesta inom ställningar 

Vi erbjuder det mesta inom byggnadsställningar – fasadställningar, intagsbryggor, väderskydd och en rad olika speciallösningar. Moderna byggnadsställningar som passar alla behov och plånböcker. Vi är en certifierad ställningsentreprenör – vilket innebär att vi är en seriös och kompetent aktör i branschen.

 • Kompletta ställningar och tillbehör.
 • Snabb och enkel montering.
 • Hög säkerhet och kvalitet.

Kontakta oss på VGROUP Ställning & Väderskydd AB redan idag – vi installerar rätt ställning för ditt projekt i Stockholm. Svårare än så behöver det inte vara!

Hyr eller köp en byggnadsställning

Du kan antingen hyra eller köpa en ställning hos oss. Om du har behovet en längre tid och vid flera tillfällen kan det vara värt att köpa en. Annars går det självklart att hyra under en valfri period. 

Vi hjälper givetvis till med montering och nedmontering om du behöver det och vi ger dig gärna råd om säkerheten för att du ska kunna arbeta så säkert som möjligt.

Höga krav på säkerhet vid byggen

Enligt arbetsmiljöverket ska alla arbeten som utförs på två meters höjd eller högre ha byggnadsställning. Om ett arbete ska göras på fasaden är det alltså obligatoriskt med en ställning – oavsett om det handlar om att nybygge eller en renovering – och man kommer inte under minimigränsen. Vi ser till att säkra en trygg ställning i Stockholm för ett säkert arbete.

Vgroup byggnadsställningar - ställningar Stockholm
Vgroup byggnadsställningar - ställning Stockholm

Ställningar i Stockholm för alla behov

En trygg och säker arbetsmiljö är mycket viktigt i byggbranschen. Det är dessutom alltid arbetsgivarens eller uppdragsgivarens ansvar att se till så att hantverkarna har en säker arbetsplats att gå till på dagarna. Hos oss hittar du ställningar av olika slag som passar för såväl stora byggprojekt som till små renoveringsarbeten.

Vårt företag har varit framgångsrikt i många år, mycket tack vare nöjda kunder som ger goda referenser. Vi hjälper byggföretag, fastighetsägare och privatpersoner – små och stora kunder är lika viktiga för oss. Våra medarbetare arbetar kundorienterat och för att kunna ge så god service som möjligt.

Vi hjälper dig att hitta rätt ställning

Genom att ta hänsyn till dessa punkter när du väljer din ställning kan du känna dig trygg och säker när du utför ditt arbete. Om du följer de här råden kan du vara säker på att din ställning kommer att uppfylla dina behov och göra det jobb som du förväntar dig.

Vår sakkunniga och vänliga personal hjälper dig gärna att hitta den rätta byggnadsställningen för dina behov. 

Kontakta oss idag för mer information och rådgivning om våra ställningar i Stockholm.

Olika byggnadsställningar för olika behov

Det finns många olika typer av byggnadsställningar, anpassade för olika ändamål. Vissa passar bättre för vissa typer av jobb än andra. Vilken är den bästa? Vilken passar dig bäst? Det är vad vi ska hjälpa dig att ta reda på. Det är viktigt att välja rätt ställning för ditt specifika projekt för att både säkerställa din säkerhet och effektivisera arbetet.

En fastmonterad byggställning med hög skyddskant är att föredra för takarbeten, medan en rullställning fungerar bra för mindre renoveringsarbeten som utförs på en plan och hård yta.

Ställning Stockholm – detta bör du tänka på

Om du planerar att köpa en byggnadsställning för hemmabruk eller yrkesmässig användning finns det vissa saker du bör ta hänsyn till. Följande punkter ger några riktlinjer för att hjälpa dig att bestämma vilken typ av ställning som passar dina behov bäst:

 • Kvalitet. Det är viktigt att säkerställa att den byggnadsställning du köper uppfyller de högsta standarderna när det gäller säkerhet, stabilitet och funktionalitet.
 • Kostnad.  Priset på en ställning är beroende av dess kvalitet och design, så se till att du får ett pris som ligger inom dina begränsningar.
 • Användningsområde. Se till att ställningen är anpassad för det arbete som ska utföras och att den uppfyller alla relevanta säkerhetskrav. Snåla inte och ta en mindre byggställning än du egentligen behöver, detta kan påverka din säkerhet och leda till onödiga olyckor. Helst rekommenderar vi dig att alltid konsultera och anlita ett proffs. 
 • Design. Om ställningen är till för hemmabruk bör du se till att den passar i din trädgård eller yttre miljö.
 • Extrafunktioner. Om du planerar att göra mer avancerade arbeten med ställningen, se till att den har de funktioner som krävs för detta.
 • Garanti och service. Det är viktigt att kontrollera vilken garanti som erbjuds på ställningen och huruvida du kan få teknisk support.
Vgroup byggnadsställningar

Ställning Stockholm – olika varianter


För att ditt byggprojekt ska bli så säkert som möjligt är det viktigt att välja rätt typ av byggnadsställning. Vi hjälper dig att välja och montera en ställning som passar dina specifika behov. För att det ska bli lite lättare för dig att ta ett bra beslut går vi igenom några av de vanligaste typerna av byggnadsställningar.

Fast monterad byggnadsställning

Denna ställningstyp byggs på plats där du ska arbeta. En fast monterad ställning ger goda variationsmöjligheter och god åtkomst till väggen som ställningen är monterad mot.

Rullställning

Detta är en mycket bra variant för den som behöver en ställning som man enkelt kan flytta från en plats till en annan. Passar utmärkt om du ska göra ett arbete på en mindre fasad. En rullställning passar bäst på hård och plan mark. 

Fasadställning

En fasadställning passar bra till större renoveringar. Den kommer väl till pass när arbetet ska utföras på ett stabilt och säkert sätt på högre höjder. Behöver du nå extra högt så kan ställningen monteras till lämplig höjd med hjälp av moduler. Ställningen ger dig en stor arbetsyta och den rejäla konstruktionen gör att du står stadigt.

Modulställning

Detta är en stabil och anpassningsbar ställning. Används ofta vid stora arbetsplatser, industrier och höghus där krav på hög lastförmåga och flexibilitet är viktigt. Det är även den vanligaste ställningen i Sverige. Har du någonsin sett en riktigt stor byggnadsställning så är det troligen en modulställning

Vgroup byggnadsställningar

Byggställningar Stockholm – kort om säkerhet

Säkerheten vid byggställningen är givetvis av yttersta vikt. Olyckor i samband med fall från höjd är beklagligt nog en av de vanligare arbetsplatsolyckorna, därför är noggrannhet vid både montering och arbete är avgörande, särskilt vid arbete på höga höjder där risken för olyckor är hög. Se till att byggställningen är stabil och klarar av den belastning den utsätts för. T

rots att en pålitlig byggställning är nödvändig är det också viktigt att tänka på säkerheten. Genom att ha en tydlig plan och vara försiktig kan många risker undvikas. Slutligen, se till att förhindra obehöriga, särskilt barn, från att klättra på ställningen för att undvika potentiella faror.

Olika byggnadsställningar för olika behov

Det finns många olika typer av byggnadsställningar, anpassade för olika ändamål. Vissa passar bättre för vissa typer av jobb än andra. Vilken är den bästa? Vilken passar dig bäst? Det är vad vi ska hjälpa dig att ta reda på. Det är viktigt att välja rätt ställning för ditt specifika projekt för att både säkerställa din säkerhet och effektivisera arbetet.

En fastmonterad byggställning med hög skyddskant är att föredra för takarbeten, medan en rullställning fungerar bra för mindre renoveringsarbeten som utförs på en plan och hård yta.

Byggnadsställningar Stockholm – frågor och svar

Vilka olika ställningar har ni?

Vi erbjuder flera olika sorters byggnadsställningar, inklusive:

 • Fasadställning
 • Rullställning
 • Ställning för takarbeten

Hjälper ni till med montering?

Absolut! Vi är experter på montering och tar hand om allt från transport till montering och demontering av ställningarna.

Vilka regler och lagar gäller för byggställningar?

Sedan juli 2006 gäller nya regler för byggnadsställningar och de som uppför dem. En viktig regel är att alla som sätter upp byggnadsställningar måste genomgå en utbildning enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Dessa föreskrifter beskriver hur byggnadsställningar upp till 8 meter ska utformas. Utbildningen är ett krav för alla som ska sätta upp, riva eller förändra byggnadsställningar och är nödvändig för arbetsgivaren att kunna anställa arbetstagaren. Eftersom fallolyckor är den vanligaste dödsorsaken bland byggnadsarbetare, finns det stora incitament att förbättra utbildningen och säkerheten för dem som arbetar inom sektorn.

Strängare lagar sedan 2014

Har du hyrt en stor och krävande byggnadsställning så rekommenderar vi att du anlitar oss – ett auktoriserat ställningsföretag. Vår personal är utbildad enligt alla krav och förordningar som gäller. Det betyder också att ställningen vara besiktigad innan arbetet får starta.

 • Ett tvåledat skyddsräcke som är minst en meter högt ska finnas när arbetshöjderna är 2 meter eller högre. 
 • Det är förbjudet att klättra på ramen vid arbetshöjder högre än 2,5 meter. Det är obligatoriskt att montera stege och trappa i dessa fall. 
 • En bred byggställning måste ha dubbla plattformar hela vägen upp.
Vi kan ställningar
Kontakta oss